top of page

Een vleugje nostalgie op elk feest...

Ambachtelijk zelfgedraaid hoeve-ijs, vlaaien gebakken op grootmoeders wijze en overheerlijke desserts gemaakt met tonnen liefde: de zussen Auman en hun oldtimer foodtrucks uit de jaren zestig brengen op elk feest een vleugje nostalgie! Romig ijs met échte vanille, rijstpap met saffraan en kaneel, smeuïge vlaaien of lekkere verse wafeltjes met koffie: voor elke lekkerbek heeft Mon Bijou iets in petto! Kies uit onze ​retro dessertenbolide​ of onze ​ijscrèmekar​ met koffiebar! Wil je ons hoeve-ijs in huis halen? Dat kan! Elke woensdag en vrijdag van 17u tot 19u kan je het ijs met onze eigen dagverse hoevemelk afhalen.
op de Heirlandshoeve te Sinaai. Ontdek ​hier​ alle smaken!

fullsizeoutput_289.jpeg

Benieuwd naar de oorsprong van ons hoeve-ijs?!
Lees dan snel verder!

Oorsprong van ons hoeve-ijs

Ons ijs wordt bereid met dagverse hoevemelk. Die melk komt van het melkveebedrijf “De Heirlandshoeve” dat wij, Laurens Van Dooren en Josephine Auman (foto), samen runnen te Sinaai. Eens geproefd, smaakt het naar meer. 

In 2013 nam de familie van Dooren het melkveebedrijf in Sinaai over. Na zijn studies in de landbouw, runde Laurens het bedrijf met hart en ziel. Als jonge landbouwer waaide er zo een nieuwe wind doorheen de boerderij. Die boerderij telde toen 75 melkkoeien gecombineerd met het afmesten van varkens.

In 2013 startte Josephine samen met haar twee zussen Charlotte & Laurence de oldtimer foodtruck "Mon Bijou".
Oorspronkelijk bedoelt als koffiebar, maar al snel uitgegroeid tot retro ijscrèmekar en dessertenbollide. Zo kon Josephine haar studies hoevetoerisme en banketbakker goed gebruiken.

Anno 2016 kruisten onze paden. We zagen de kans om samen te werken en zo een schakel te vormen in de korte keten. Zo staat Laurens in voor het melken en verzorgen van de dieren en verwerk ik wekelijks een deel van die melk tot een ijsmix. Die mix rijpt één nacht en wordt daarna geturbineerd tot lekker hoeve-ijs in diverse smaken.

Ook het dierenwelzijn staat centraal bij ons op de Heirlandshoeve. Zo werd er recent een nieuwe melkveestal gebouwd met aandacht voor het comfort van de koeien zodat dit de melkkwaliteit ten goede komt. 

40466336_10155945959322775_8266725272045
bottom of page